• Slider 8
  • Slider 7
  • Slider 9

Realizacja 5

Przy projektowaniu tej kuchni mieliśmy pewnego rodzaju dowolność, oczywiście pod względem samego układu. W związku z tym, że Inwestorzy wykonywali generalny remont mogliśmy sobie pozwolić na w pełni ergonomiczne rozplanowanie przestrzeni mimo tego, iż początkowo pomieszczenie wydawało się nieustawne i bardzo trudne do zaprojektowania. Wprowadziliśmy kilka modyfikacji w wymiarach ścian, czy w miejscu i poziomie osadzenia nowego okna oraz w rozmieszczeniu przyłączy wodno-kanalizacyjnych i elektrycznych. Oczywiście wszystkie te modyfikacje przekazaliśmy naszym Klientom w formie instrukcji przygotowania pomieszczenia pod postacią rysunków technicznych i tym o to sposobem powstała funkcjonalna, wygodna i ergonomiczna kuchnia marzeń.

Nie lada wyzwaniem było podjęcie decyzji, czy projektowane meble mają być białe w połysku połączone z ciepłym drewnem, a zatem sprawdzone i bardzo lubiane połączenie przez grono naszych Klientów, czy zupełnie odwrotnie. W tym przypadku serce Inwestorów skradł mat, czerń i elegancja. Czarne matowe fronty z płyty meblowej laminowanej doskonale komponują się z ciepłym odcieniem płyty meblowej laminowanej drewnopodobnej. Dodatkowo czarne szkło sprzętów AGD i szkło frontów witryn perfekcyjnie odbijają światło, przełamując głęboki mat frontów, co nadaje eleganckiego szyku i blasku.

Zastosowane szklane półki w witrynach nie tylko nadają lekkości, ale również efektownie rozpraszają światło.

Mimo tego, iż kuchnia jest bardzo reprezentatywna nadal pozostaje funkcjonalna. Wysoka zabudowa do sufitu to jedna, wielka strefa przechowywania. Obudowa lodówki również kryje w sobie sporo miejsca do wykorzystania, jak również poszukiwane przez wielu z nas rozwiązanie wysuwanego kosza typu cargo z możliwością regulacji przestrzeni między półkami. Wyspa, na której zlokalizowana jest płyta indukcyjna i główny blat roboczy kuchni wyposażona jest w sześć, szerokich i pojemnych szuflad, dzięki temu sztućce, naczynia i przyprawy służące do przygotowywania posiłków są w zasięgu ręki. Wyspa została wykończona donicą, w której sezonowo Inwestorzy zmieniają dekoracje, a pod barkiem przy którym wygodnie mogą przysiąść dwie osoby ukryte są dodatkowe szafkijesteśmy po to by spełniać marzenia…